Boerengolf (Gelderland)

Leuke activiteiten in het weiland!

Boerengolf voor jong en oud
Bent u niet in het bezit van een golfvaardigheidsbewijs? Geen probleem, dat heeft u bij ons ook niet nodig! Boerengolf is voor iedereen. Het is een gezellige activiteit voor alle leeftijden. Ook voor de minder sportieven onder ons.

Geen grasmat, maar weiland!
In tegenstelling tot het welbekende golfspel loopt u bij ons niet op een strakke grasmat. Boerengolf speelt u midden in de natuur en de weilanden. Tussen onze koeien welteverstaan, want die lopen namelijk het liefst buiten. En staat één van deze dames rustig te grazen boven uw hole? Behandel haar dan met respect en ze doet vanzelf een stapje opzij.

Hoe werkt boerengolf?
Aan één club heeft u bij boerengolf genoeg. En wat voor één: een massief houten klomp aan een stok. Daar komt u een heel eind mee. De leren golfbal is net iets kleiner dan een voetbal. En de ‘hole’ is een emmer in de grond. U herkent deze aan de genummerde vlag die erbij staat. Een hole is 150-300 meter lang en heeft natuurlijke hindernissen (kuilen, hobbels en incidenteel een koeienvlaai).

De spelregels
Op de hole strijden twee groepjes van 2 tot 5 personen tegen elkaar. Binnen een groep slaat u om de beurt. De groep die de bal met het minste aantal slagen in de hole slaat, is de winnaar.

Klik hier voor meer informatie of reserveringen.

Rate and write a review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *